Ateveu 2013

VII Mostra de cançó d'autor

Disseny: Artribity


L’Ateveu porta, un any més, la millor cançó d’autor a la Geltrú

Desperta!, l’associació cultural de l’Esquerra Independentista vilanovina, presenta la setena edició de la seva Mostra de Cançó d’Autor Ateveu, que enguany se celebrarà els dies 6 i 7 de setembre al seu escenari habitual, la plaça de l’Assumpció.

Amb la voluntat de tancar, un any més, l’estiu musical de la ciutat, l’associació cultural Desperta! ha presentat el cartell de l’Ateveu 2013, un festival que, lluny de la massificació i dels grans pressupostos d’altres esdeveniments musicals, troba en l’intimisme, la familiaritat i la militància dels artistes que hi participen la seva raó de ser.

Des de les primeres edicions del festival, els organitzadors han volgut combinar la presència de figures amb molts anys d’escenari a sobre amb joves promeses de la cançó o amb els artistes que destaquen més en aquests moments; l’estil més clàssic, amb el més agosarat; la tendresa, amb l’humor o amb l’esperit més combatiu; la festa, amb la lluita. La llista de cantants que han passat per l’Ateveu inclou noms com Pere Tàpias, Pau Riba, Titot, Quico Pi de la Serra, Toti Soler, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Feliu Ventura o Bikimel, entre molts altres.

El pianista Francesc Burrull acompanyarà Joan Isaac a la primera jornada de l’Ateveu

L’Ateveu 2013 s’iniciarà el divendres dia 6 amb l’actuació d’Els Quatre Gats, un grup de músics ribetans amateurs: Alexandra Sebastián i Josep Galofré a les veus, Toni Mataró a la guitarra i Roser Mataró a l'Acordió i veus. Nascutde l'afició dels seus membres a la música i a la cançó en català,el grup versiona algunes cançons populars o d'autors com Ovidi Montllor, Lluís Llach, Anna Roig, Pau Riba o el ribetà Ferran Torrens.

A continuació, Joan Isaac, acompanyat pel pianista vilanoví Francesc Burrull, pujarà a l’escenari per presentar el disc “Piano, piano”, un viatge a través de molts anys de cançons i d’escenaris. Tal com assenyala ell mateix, en les seves cançons parla de “l’amor, del desamor i de la vida, reflectint i denunciant, alhora, la incomunicació i la solitud de les persones en una societat cada vegada més deshumanitzada”. Una actuació de luxe per tancar la primera sessió de l’Ateveu.

Dissabte, Meritxell Gené i Cris Juanico

L’endemà dissabte, dia 7, serà el torn de Meritxell Gené i Cris Juanico. La lleidatana, que ja va actuar a l’Ateveu l’any 2009 quan era una jove promesa de la cançó, torna a Vilanova amb una carrera consolidada i amb tres discos al mercat. La seva actuació servirà per presentar el seu últim treball, “Així t’escau la melangia”, un disc d’homenatge al poeta Màrius Torres: una veu càlida al servei de la millor poesia. Tancarà l’Ateveu 2013 el menorquí Cris Juanico. Tot i que és més conegut com a solista de grups com Ja t’ho diré o Menaix a truà, Cris Juanico ha portat a terme una carrera en solitari que, en aquest moment, ja compta amb sis discos. A Vilanova, el menorquí presentarà el seu últim treball, “Dues pedres”, un espectacle minimalista en què la proximitat amb el públic dóna un nou caràcter a les seves cançons dels últims anys.

L’Ateveu a banda, una oportunitat per als artistes novells

Per tercer any consecutiu, Desperta! presenta l’Ateveu a banda, una secció que permet que artistes poc coneguts que comencen a pujar als escenaris, actuïn en un festival professional. En aquesta edició, s’ha programat dintre de l’Ateveu a banda una actuació cada dia, a les deu de la nit, just abans de les actuacions de l’Ateveu.

Divendres, el convidat és Kiwi, el jove de l’Hospitalet que ja va actuar a l’Ateveu a banda l’any passat i que torna per presentar les seves últimes composicions. Dissabte, des de Lleida –tot i que una de les components és vilanovina-, el Quintet de boira presentarà els seus temes, amb els quals intenten transmetre la seva manera d’entendre el món.

I després dels concerts, la festa

Per acabar les nits d’Ateveu, l’organització ha preparat més música. Divendres, diversos PD’s seran els encarregats d’allargar la nit. Dissabte, després de l’èxit de l’any passat, el karaoke en català tornarà a ser el protagonista de la nit: una bona oportunitat perquè tothom que ho desitgi pugui agafar el micro i pujar a un escenari per cantar una cançó.

Les dues sessions del festival –que seran, com sempre, gratuïtes- començaran a les deu de la nit amb la secció Ateveu a banda. Tres quarts d’hora més tard, pujaran a l’escenari de les escales de l’església de la Geltrú els participants a l’Ateveu.

Des de l’organització, s’agraeix la col•laboració de l’Ajuntament de Vilanova, Artrivity, Calserra, Cal Xarli, Celler de can Solà, Feròptica, Fonda del Cinto, Hotel Ribes Roges, JR Supermercats, Lotus, Okonos, La Parròquia, La Treva, La Sidreria i Ypsilon.

FOTOGRAFIES

       
       


   


   
   

VÍDEOS