Deu anys sense Tísner

Homenatge a Avel·lí Artís-Gener (1912-2000)

Disseny: Ton Manyer

Presentació

Avel·lí Artís-Gener és un personatge singular dintre del panorama cultural català del segle XX. És interessant des del punt de vista cultural, polític i humà. Independentista i militant comunista i antifeixista des de jove, va passar gairebé 30 anys de la seva vida exiliat a Mèxic.

Va fer tota mena de feines, majoritàriament lligades al món de la cultura: dibuixant i caricaturista, escriptor, traductor, periodista, publicista, escenògraf de teatre, cinema i televisió, pintor, etc. Va ser un dels primers a fer mots encreuats en català i és considerat un mestre per tota la gent que s’hi dedica actualment.

Personatge divertidíssim, la seva vida és un cúmul d’anècdotes que va recollir en els seus volums de memòries, Viure i veure, segurament la seva millor aportació a la literatura i una obra mestra dintre del gènere.

Desperta!, com a organització cultural de l’Esquerra Independentista, no pot ignorar la commemoració dels deu anys de la seva mort i ha de fer-li l’homenatge que mereix com a escriptor –o artista, en general– i com a persona compromesa i coherent.

 

Actes

Divendres 1 d'octubre, a les 20h

Inauguració de l'exposició i de les jornades d'homenatge. L'exposició, que romandrà oberta durant tot el mes, pretén, a partir de llibres, cartells i plafons informatius, endinsar-nos en l'univers tisnerià.

 

Divendres 15 d'octubre, a les 19:30 h

Xerrada sobre Tísner, amb la presència d'alguns dels seus fills i de Sílvia Mas, que li dedicà la seva tesi doctoral. Una oportunitat per conèixer una mica més l'autor d'"Opòton el Vell", com a persona i com a autor literari.

 

Dissabte 16 d'octubre, a les 16 h

Torneig de Scrabble, obert a la participació de tothom. Descarregueu-vos-en les bases i el reglament. Podeu inscriure-us a l'adreça de correu despertavilanova@gmail.com o a l'Ateneu Vilanoví.

 

Dissabte 30 d'octubre, a les 20 h

Espectacle basat en textos d'Avel·lí Artís-Gener.
(Tots els actes se celebraran a l'Ateneu Vilanoví.)

Plaques de cava commemoratives a la venda